0546 561 826 info@reekersmetaal.nl
Selecteer een pagina

CNC Draaien

CNC draaien – als specialist op het gebied van CNC draaiwerk hebben wij veel ervaring met het CNC draaien van diverse soorten materiaal. Bent u op zoek naar een metaalbewerkingsbedrijf dat is gespecialiseerd in CNC draaien? Wij van Reekers Metaal zijn er in dat geval voor u. Van eerste tekening tot eindproduct: wij helpen u met de realisatie van al uw metalen en kunststof onderdelen op maat. Met dank aan onze hoogwaardige CNC draaiapparatuur kunt u rekenen op uiterst vakwerk. 

Wat is CNC Draaien ?

CNC draaien een bewerkingsproces waarbij materiaal wordt verspaand op een draaibank, totdat de juiste vorm overblijft. Een specifiekere omschrijving van CNC draaiwerk luidt dat op een draaibank het werkstuk draait, terwijl het snijgereedschap lineair beweegt (X- en Z- as) en niet roteert. Hierdoor ontstaat een perfecte snede in een cilindervormig werkstuk. Voorbeelden van CNC draaiwerk zijn draadbussen, flenzen en ringen voor gereedschap.

Voordelen CNC draaiwerk

CNC draaien biedt veel voordelen. Wanneer we CNC-productie vergelijken met conventionele bewerkingsmethoden zien we bijvoorbeeld:

  • Minimale kans op fouten
  • Veel efficiënter draaien
  • Verschillende materialen om te bewerken

De meerwaarde van CNC draaien

De gewenste afmetingen van het eindproduct worden ingevoerd in de computer, die de CNC draaibank aanstuurt. Het materiaal kan hiermee tot op een haar nauwkeurig worden bewerkt. De instellingen worden opgeslagen in het zogeheten CAM-systeem en kunnen opnieuw worden gebruikt. Op deze manier kunnen met CNC draaien onderdelen zeer precies worden gekopieerd.

CNC draaien bij Reekers Metaal

Wij hebben al meer dan 50 jaar ervaring met verschillende typen CNC draaiwerk. Door de jaren heen hebben we zowel eenvoudige als zeer complexe opdrachten efficiënt en naar uiterste precisie weten af te ronden. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, of hoeveel het u ongeveer gaat kosten? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Vraag gratis een offerte aan

Wilt u een offerte aanvragen? Neemt u dan contact met ons op. Dit doet u door onderstaand e-mail formulier in te vullen en te versturen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen op tel. 0546 – 561 826.

Projecten

Wij van Reekers Metaal hebben al veel opdrachten uitgevoerd gerelateerd aan CNC Draaien. Hieronder een aantal van deze projecten:

Vraag? Stel deze gerust!

Benieuwd wat wij op het gebied van metaalbewerking voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte op maat.

Bel ons: 0546 561 826